Shtypja E Fundit Tortilla Libër Gatimin (Paperback)

Shtypja E Fundit Tortilla Libër Gatimin By Skender Gjonaj Cover Image
$51.98
Available in our Warehouse: Usually Ships in 3-8 Days

Description


Shumica prej nesh i marrin si t mir qen Tortillat.
Ato jan relativisht t lira p r t'u bler -dhe relativisht t mira. Ne i p rdorim ato ashtu si mezoamerikan t q i shpik n: si buka. N fakt, shitjet e tortillave jan t dytat pas buk's s prer n Shtetet e Bashkuara. Pra, pse t'i b ni ato? Pse t blini pajisje t posa me-t tilla si presa elektrike ose manuale, gjilp ra, grila ose komale-p r t b r nga e para at q sht kaq e disponueshme n supermarkete, dyqane komoditeti dhe sende ushqimore t specializuara? P r t nj jt n arsye ne pjekim buk , biskota dhe role. Sepse vet m jasht furr's ose i nxeht jasht tiganit, brumi i pjekur th rret, k naq dhe rehaton si asgj tjet r. Buka e p rditshme e fresk t, duke p rfshir Tortillas, sht e ve ant sepse, p r shumic n prej nesh, sht gjith ka tjet r ve se nj p rvoj e p rditshme. Edhe pse b rja e Tortillas k rkon praktik , b rja e Tortillas sht m e shpejt dhe m e leht sesa p rgatitja e buk's me maja, e cila k rkon p rzierjen dhe zierjen e brumit, l nien e tij t ngrihet nj ose dy her , t'i jepni form dhe pjekjen e tij. Kur b het fjal p r Tortillat e b ra vet , bukuria q ndron te shija dhe aroma. Mos e lodhni simetrin .
Merrni Tortillat sa m t holla t jet e mundur, por pranoni faktin se Tortillat e 9 rrumbullak ta t p rkryera me skaje t l muara jan produkte t makinerive. Praktika do t'i b j Tortillat tuaja m t rrumbullak ta dhe m uniforme, ve an risht Tortillat me miell. Ata ndoshta nuk do t jen kurr t p rsosur, p rve n shije dhe autenticitet. Ashtu si me buk n e fresk t me maja apo do buk t shpejt , aroma e Tortillas t fresk t sht josh se. But sisht krokante nga jasht dhe t buta nga brenda, Tortillat e fresk ta jan nj k naq si e ve ant . Edhe t thjeshta, por sigurisht me pak gjalp t shkrir , djath ose fasule t skuqura t m ndafshta, Tortillat e b ra vet jan nj dhurat e v rtet nga kuzhinieri special q di t'i b j ato. B huni t ve ant dhe b huni nj talent tortilla. Ka edhe nj arsye tjet r p r t b r Tortillas n sht pi: kontrolli mbi p rb r sit. Tortillat tuaja t b ra n sht pi nuk do t ken konservues ose aditiv t tjer kimik p r q ndrueshm ri n raft, pasi Tortillat tuaja nuk do t zgjasin aq sa t ken nevoj p r konservues.
Sado t shijshme q jan , Tortillat tuaja ka t ngjar t mbulohen me shall sapo t dalin nga tigani.
Product Details
ISBN: 9781805426462
ISBN-10: 180542646X
Publisher: Skender Gjonaj
Publication Date: January 6th, 2023
Pages: 320
Language: Albanian